Prečice

Seminar na temu "Iskustva u primjeni Zakona za nekretnine Federacije BiH" održan je u Bihaću
Mar 13, 2015

Seminar na temu "Iskustva u primjeni Zakona za nekretnine Federacije BiH" održan je u Bihaću

Centar za društvena istraživanja Međunarodnog Burču univerziteta u saradnji sa Pravnim fakultetom Univerziteta u Bihaću 12. marta, organizirao je seminar na temu "Iskustva u primjeni nekretnina Zakona Federacije Bosne i Hercegovine"


Seminar  se odnose na pomenuti zakon   uveden prije godinu dana. Govornici seminara,  stručnjaci iz oblasti građanskog prava, dr Enes Hašić i prof dr Meliha Povlakić su se obratili publici.

Kao što je spomenuto na seminaru, vrlo je važno da se ovim zakonom uspostavlja pravno jedinstvo nekretnine, što znači zemljišta i zgrada u isto vrijeme. Tako da u budućnosti neće biti drugačijih  pravnih  režima  za imovinu koja uključuje zemljište  i  zgrade, to će se tretirati kao jedna  imovinska jedinica, isto kao i samo zemljište.

Učesnici seminara složili su se u jednom, da  stručnog obrazovanja  iz  oblasti “Nekretnine u  zakonu „ nedostaje, također su  usaglasili zadovoljstvo  time što je Centar seminar organizirao upravo u Bihaću.. Na završnom  seminaru  učesnici su dobili  potvrde o učešću ,Direktor  Centra za društvena istraživanja Esad Oruč iskoristio je priliku da se zahvali svim učesnicima.