Prečice

Studenti Burča prisustvovali Festivalu engleskog jezika u Bihaću
Jun 01, 2015

Studenti Burča prisustvovali Festivalu engleskog jezika u Bihaću

Od 28. Do 30. Maja Pedagoški fakultet Univerziteta u Bihaću po prvi put organizirao je Festival engleskog jezika u tom gradu. Dekan Fakulteta za obrazovanje, prof. Azamat Akbarov, zajedno sa četiri učenika s Odjela za Engleski jezik, Univerziteta BURCH, također su svojim dolaskom podržali događaj.


 

Glavni cilj Festivala je  okupiti studente Odsjeka za engleski jezik s različitih univerziteta u zemlji te pomoći im da izgrade profesionalne ali i prijateljske veze. Kroz sport, poeziju, komediju, glumu i diskusiju studenti su  dobili priliku da se susretnu, razmjene iskustava ali i da rade zajedno.

 

Prvi i drugi dan rezervisani su  za sljedeće aktivnosti:  veče poezije, , nogometne  igre, talent šou sa stand-up komičarima  i pjevačima.Ttrećeg dana  učesnici  će dobiti priliku da čuju četiri zanimljiva predavanja   o  ulozi alohtonog  engleskog jezika  u svijetu obrazovanja . Profesor Akbarov, zajedno s profesorom  Sazdovska iz International Business School u Budimpešti, profesorom  Pirićem   s Univerziteta u Zenici i profesoricom  Sanjaom  Josifović-Elezović s  Univerziteta u Banja Luci, održali su  predavanje na zadanu temu.

 

Festival je zaključen  dodjelom  certifikata i okruglim  stolom na kome su studenti i organizatori razgovarali o festivalu i budućim aktivnostima i poboljšanju istog. Studenti su  također dobili savjete o mogućoj poslovnoj saradnji, izgledima za bolju karijeru i mnogim drugim mogućnostima unutar ove oblasti.

Predstavnici Odjela za Engleski jezik zahvalili su se učesnicima te izrazili zadovoljstvo ovom itekako korisnom manifestacijom.