Prečice

Studenti BURCH-a obradovali mališane Pedijatrijske i Psihijatrijske klinike povodom Dana državnosti
Nov 25, 2015

Studenti BURCH-a obradovali mališane Pedijatrijske i Psihijatrijske klinike povodom Dana državnosti

Asocijacija studenata Edukacijskog fakulteta, BURCH univerziteta je 24. Novembra uoči Dana državnosti Bosne i Hercegovine posjetila Pedijatrijsku kliniku na Jezeru i Psihijatrijsku kliniku na Koševu.


Asocijacija studenata formirana je u oktobru ove godine te planira implementirati različite društvene aktivnost i projekte. Prva akcija asocijacije realizovana je  24. novembar povodom Dana državnosti (25. novembra)  Bosne i Hercegovine kada su studenti prigodnim poklonima obradovati mališane koji pohađaju školu na  klinici.

Ovom akcijom student  su  unijeli tračak sreće i radosti kod djece  koja su odvojena od svojih školskih drugara te koji provode teške trenutke na liječenju.

Dan državnosti predstavlja izuzetno bitan datum za sve nas. Studenti su pažljivo  odabrali datum akcije i pomoći bolesnim učenicima iskreno se nadajući da će doprinijeti razvoju patriotizma i ljubavi prema našoj domovini i sugrađanima.

Djeca su naše blago, naša budućnost i obaveza svih nas jeste da ih pomognemo i njihovo djetinjstvo učinimo sretnim. Stoga, poklonimo im djelić pažnje, provedimo skupa s njima određene trenutke, vratimo im bar na trenutak osmijeh na  lica  a oni će nam sigurno uzvratiti osmijehom i poštovanjem od neprocjenjive vrijednosti.