Prečice

2. međunarodni forum o njemačkom jeziku i književnosti
Feb 26, 2016

2. međunarodni forum o njemačkom jeziku i književnosti

Udruženje za primijenjenu lingvistiku u Bosni i Hercegovini, u saradnji sa Univerzitetom BURCH, Njemačkom ambasadom u Sarajevu, Goethe institut i DAAD organizovao je drugi godišnji Forum na njemačkom jeziku i književnosti u komemoraciji Wilhelm i Jacob Grimm.


Prisutne je pozdravio Prof. Dr Azamat Akbarov, dekan Fakulteta za obrazovanje, a kasnije se obratila i  Susanne Mattis, ataše za kulturu, Press i protokol u Ambasadi Savezne Republike Njemačke.

Tanja Sanden, šef DAAD Ureda u Sarajevu dala je kratke informacije o studiranju u Njemačkoj i stipendijama, pozivajući studente da se obrate ovoj instituciji za detaljnije informacije. Claudia Kindler, direktor Goethe Instituta ukratko je opisala  moguće prilike na Institutu u Bosni i Hercegovini. Glavni predavač, Dr. Enisa Pleska, predavala je o stavovima učenika prema učenju stranih jezika akcentiraju njemački jezik.

Značaj učenja  jezika i upoznavanja s srodnim kulturama vrlo je važan segment društva koji nas podstiče da se usavršavamo kako na privatnom tako i poslovnom putu.  .