Prečice

Ambasadorica Francuske, Claire Bodony, podržala projekat izgradnje Studentskog paviljona
Sep 10, 2016

Ambasadorica Francuske, Claire Bodony, podržala projekat izgradnje Studentskog paviljona

Dana, 09. septembra, upriličena je Ceremonija otvaranja Ljetne škole i izgradnje jedinstvenog projekta u Bosni i Hercegovini, Studentskog paviljona.


Projektu su se pridružili mnogi partneri, fakulteti, studenti i prijatelji ali i ambasada Francuske u Bosni i Hercegovini na čelu sa uvaženom abasadoricom Claire Bodony.

Ovo nije prvi put da ambasadorica Bodony podržava projekte  BURCH univerziteta ali je od velikog značaja jer se radi o jedinstvenom projektu studenata iz cijele Bosne i Hercegovine.

Rektor BURCH univerziteta, Prof. Dr. Teoman Duman u razgovoru sa gošćom istakao je kako je zahvalan i sretan da je ambasada Francuske prepoznala važnost ovakvog projekta kako za visoko obrazovanje tako i za jedinstvenu BiH, te je obećao nastavak aktivnosti i napredovanje institucije akcentirajući rad s našim studentima.

Prilikom posjete Univerzitetu i nakon otvaranja Ljetne škole ambasadorica Bodony istakla je da je zadovoljna ovim projektom i zahvalna svima koji su ga podržali ali se posebno osvrnula na studenta rekavši:

„Vi ste naša najveća snaga. Vi ste nosioci ovog projekta. Zadovoljstvo nam je pomagati mlade i sposobne ljude koji grade „zelenu“ budućnost“.

Na obostrano zadovoljstvo  BURCH Univerziteta i ambasade Francuske u Bosni i Hercegovini dogovoreni su i budući zajednički projekti.

Više o Ljetnoj školi i izgradnji Paviljona pročitajte na: https://www.facebook.com/StudentPavilion/?fref=ts

#GoBURCH