Prečice

BURCH Univerzitet visoko pozicioniran na Webometrics rang listi svjetskih univerziteta
Aug 03, 2016

BURCH Univerzitet visoko pozicioniran na Webometrics rang listi svjetskih univerziteta

Za osam godina postojanja, koliko BURCH Univerzitet i egzistira u Bosni i Hercegovini radni tim i studenti bilježe najveće uspjehe.


Naime, prema posljednjim podacima Webometrics modela rangiranja svjetskih univerziteta, BURCH je zauzeo 3739. mjesto u svijetu, 1130. mjesto u Europi i 4. u BiH, čime je svoje najbolje plasmane popravio za 252. pozicije na svjetskoj i 72. pozicije na europskoj ljestvici. Još više raduje činjenica da je ovaj napredak ostvaren isključivo naučnim/znanstvenim dostignućima profesora BURCH univerziteta i naučnika/znanstvenika koji su po citiranosti svojih znanstvenih/naučnih radova zauzeli skoro za 1000 pozicija bolje mjesto na svjetskoj ljestvici (2772.) i po tom parametru drže čvrsto 2. mjesto u Bosni i Hercegovini, rame uz rame sa najvećom i najstarijom visokoškolskom ustanovom u državi, Univerzitetom u Sarajevu. Sama činjenica da među 15 najcitiranijih naučnika/znanstvenika u BiH, njih pet dolazi iz naših redova dovoljno govori o našem malom, ali izuzetno uspješnom znaučnom/ znanstvenom timu.

Postignuti rezultati su pokazatelji našeg dosadašnjeg zalaganja i truda, no ujedno su veliki podstrek i obaveza za daljnje napredovanje u naučno-edukativnim procesima. Stoga, kao i do sada, radit ćemo još jače jer Labor omnia vincit (Rad sve pobjeđuje!).