Prečice

David Parrish i Ermin Cero, gost predavači na BURCH univerzitetu
Dec 03, 2016

David Parrish i Ermin Cero, gost predavači na BURCH univerzitetu

Odlično raspoloženje na Burch univerzitetu je obilježilo početak sedmice kada je pokrenuto Burch StartUp takmičenje. Tim povodom upriličena je svečana ceremonija kojoj su prisustvovali studenti, profesori i rektor Burch univerziteta.


Prisutnima se najprije obratio rektor, prof. dr. Marjanović, koji je napomenuo da je "dobra priprema pola osvojene bitke". U ovogodišnjem takmičenju će učestvovati preko 60 studenata raspoređenih u 35 grupa. "Znajte da tek jedan od deset startup projekata uspije. Biznis koji pokrećete ovisi o vašoj viziji istog i vašem iskustvu, no ne zaboravite koliku ulogu u razvoju startup-a zauzimaju želja i potražnja. Treba da ste sigurni u mogućnost prodaje Vašeg proizvoda ili usluge. Pripremite biznis plan, istražite tržište i saznajte kakva je konkurencija u Vašoj oblasti. Proširite vidike. Razmišljajte drugačije. Nije lako stvoriti milione", poručio je gostujući predavač, gospodin Ermin Cero.

Tokom sedmice, predavanja su održali i profesori Malcolm Duerod, Edin Smajic i Mersid Poturak. Posebna nam je čast bila ugostiti gospodina Davida Parrisha, poslovnog savjetnika, pisca i marketinškog stručnjaka koji je radio u 40 zemalja širom svijeta. Svaki od predavača su podijelili znanja i iskustva iz različitih oblasti, što je za cilj imalo takmičarima olakšati kreiranje vlastitog poslovnog plana.