Prečice

EMECS-thon po drugi put zaredom u Bosni i Hercegovini
Jan 11, 2016

EMECS-thon po drugi put zaredom u Bosni i Hercegovini

Takmičenje će se održati od 5. do 7. februara za studente svih univerziteta u Bosni i Hercegovini čiji će domaćin biti BURCH univerzitet.


EMECS-Thon je Embedded Sistem maraton otvoren za sve studente, gdje ekipe koje učestvuju imaju 48 sati da razviju embedded sistem projekat od nule. Događaj se odvija istovremeno na šest renomiranih evropskih univerziteta.

Takmičenje će se održati od 5. do 7. februara, a za studente sa svih univerziteta u Bosni i Hercegovini domaćin je BURCH univerzitet. Prijave se vrše putem web sitea a krajnji rok je 17.01.2016.

Ekipe koje sudjeluju sastoje se od najviše tri studenta. Svaka ekipa ima fleksibilnost odabira projekta na temu vlastitog interesa. Događaj se odvija u potpuno opremljenim laboratorijima svakog univerziteta. Nakon što se četrdeset osmosatni maraton završi, svaka ekipa predstavlja svoj rad žiriju, te se dodjeljuju nagrade u 3 kategorije: ‘Najbolja tehnička primjena’, ‘Najbolja komercijalna primjena’ i ‘Izbor publike’ . Najbolji projekat biva nominiran za glavnu nagradu i pobjednika cjelokupnog takmičenja.

Organizaciju događaja obavljaju EMECS studenti i alumnij, uz podršku akademske zajednice EMECS i partnerskih univerziteta, privatnih kompanija i lokalnih nevladinih organizacija. Lokalnu organizaciju su na sebe preuzeli članovi BURCH  Embedded System Design Electronics kluba (www.facebook.com/IBUESD).

Ovogodišnja platforma za rad je Giant Gecko Starter kit od Silicon Labs. Kako bi se omogućilo učesnicima da posvete maksimalnu količinu vremena svojim projektima svi obroci su obezbijeđeni.

Više informacija možete pronaći na www.emecs-thon.org. Sva eventualna pitanja, te ponude za saradnju i sponzorstva možete poslati na [email protected]

 Promotivni video:

https://www.youtube.com/watch?v=Ob7FupXUvxQ&feature=youtu.be