Prečice

Četvrti Forum o domaćoj proizvodnji “Kvalitet- recept za uspjeh”
May 13, 2016

Četvrti Forum o domaćoj proizvodnji “Kvalitet- recept za uspjeh”

U organizaciji Studentskog poslovnog kluba BURCH univerziteta održan je četvrti Forum o domaćoj proizvodnji u BiH. Partneri ovogodišnjeg Foruma su bili Univerzitet Apeiron, Privredna komora Republike Srpske, Privredna komora Federacije Bosne i Hercegovine, Udruženje „Kupujmo i koristimo domaće – kvalitetno proizvedeno u BiH.“


Tema panel diskusije 4. Foruma o domaćoj proizvodnji bila je: „Kvalitet – Recept za uspjeh“.

U panel diskusiji su učestvovali predstavnici privrednog sektora kao i predstavnici  vladinih i nevladinih organizacija (Vitaminka, Bimal, Agencija za sigurnost hrane u BiH i Udruženje „Klub potrošača“).

Panelisti Foruma bili su: Vitaminka - Marić Pero, Bimal - Nataša Pucar, Agencija za sigurnost hrane - Dragan Brenjo i Udruženje za zaštitu potrošača - Gordana Bulić.

Osnovni preduvjet za što uspješniji doprinos  razvoju i kupovini domaćih proizvoda  je kvalitet. Kontinuirano unaprjeđivanje kvalitete po EU standardima zasigurno bi povećalo broj kupaca kako na domaćem tako i na inostranom tržištu.

U toku diskusije posebno se obratila pažnja na poboljšanje kvalitete pojedinih proizvoda ali i na povećanom brendiranju dovoljno kvalitetnih. Panelisti su se ovom prilikom dotakli i pravnih regulative ali i EU standarda bez kojih zasigurno ne bismo mogli preći granice Bosne i Hercegovine.  

Učesnici Foruma pozvali su domaće proizvođače da posebnu pažnju poklone kvaliteti a građanima kupovini domaćih proizvoda jer samo tako možemo pomoći i unaprijediti prosperitet Bosne i Hercegovine.

Moderator četvrtog  Foruma o domaćoj proizvodnji u Banja Luci bio je Admir Čavalić.

Nakon panel diskusija, organizovana je  posjeta Vitaminki i Univerzitetu Apeiron.

Kupujmo i koristimo domaće.

Galerija fotografija uskoro...