Prečice

IGAS održao prezentaciju na BURCH Univerzitetu
Mar 24, 2016

IGAS održao prezentaciju na BURCH Univerzitetu

U srijedu, 22. marta, 2016. godine, Diplomatski klub BURCH Univerziteta organizovao je predavanje Gdin. Senada Alibegovića iz Inicijative Grupa Alpbach Sarajevo za sve studente BURCH Univerziteta.


Prezentacija je bila pod nazivom "Kako se prijaviti za stipendiju za Europski Forum Alpbach" i fokusirana je na razne korisne savjete o tome kako uspješno aplicirati na i dobiti stipendiju za učestvovanje na prestižnom Europskom Forumu Alpbach, koji se održava svake godine u augustu i troškovi kojeg iznose preko 1.500KM.

Na kraju prezentacije, koja je također održana na raznim drugim univerzitetima širom Bosne i Hercegovine, publika je imala nekoliko pitanja za predavača.

Predsjednik Diplomatskog kluba BURCH Univerziteta, Amer Kurtović je izrazio zahvalnost gdin. Alibegoviću u ime BURCH Univerziteta, pružajući mu pismo zahvalnosti, te time se prezentacija završila.

Diplomatski klub BURCH Univerziteta i BURCH Univerzitet se raduju više sličnim prezentacijama i bližoj saradnji sa Inicijativom Grupom Alpbach Sarajevo.

Senad Alibegović je master student arhitekture na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu i Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, gdje je fokusiran na europske integracije. Njegov popis postignuća i dostignuća je dug i njegovo učešće na Evropskom forumu Alpbach je samo jedno od mnogih dostignuća.