Prečice

Izvršni direktor Udruženja "Obrazovanje gradi BiH" -Jovan Divjak - u posjeti Burch univerzitetu
Dec 27, 2016

Izvršni direktor Udruženja "Obrazovanje gradi BiH" -Jovan Divjak - u posjeti Burch univerzitetu

Danas je u zvaničnoj posjeti Internacionalnom Burch univerzitetu i rektoru Marjanoviću, boravio gospodin Jovan Divjak, izvršni direktor Udruženja “Obrazovanje gradi BiH”


Udruženje “Obrazovanje gradi BiH” osnovano je 1994. godine kao nevladina, neprofitna i nestranačka organizacija koja ostvaruje misiju zbrinjavanja djece žrtava rata, te pruža moralnu i materijalnu podršku učenicima i studentima da postanu korisni članovi BH društva. Tokom svoje posjete, članovi tima Udruženja prezentovali su dosadašnje uspjehe, predstavili trenutne aktivnosti i rektora Marjanovića upoznali sa realizacijom projekata u 2016. godini i planovima za 2017. godinu.

Gospodin Divjak izrazio je čestitke Burch univerzitu za postignute uspjehe te je dodatno razgovarao sa rektorom Marjanovićem o planovima razvoja Burh univerziteta. 

Rektor Marjanović je najavio podršku Udruženju “Obrazovanje gradi BiH” u sljedećoj školskoj godini. Naime, Internacionalni Burch Univerzitet će obezbjediti dvije potpune stipendije za buduće studente koji će biti izabrani od strane Udruženja. Gospodin Divjak se zahvalio i sa radošću prihvatio ovaj vid pomoći, ocjenivši da je omogućavanje besplatnog studiranja mladim i pametnim ljudima na tako prestižnom univerzitetu, a koji to sebi nisu mogli priuštiti, najveći dar i ulaganje u njihovu budućnost.