Prečice

Javno Predavanje o Temi "Mirovni Pregovori u BiH kao Čuvari Njene Državnosti" Održano na BURCH Univerzitetu
Nov 29, 2016

Javno Predavanje o Temi "Mirovni Pregovori u BiH kao Čuvari Njene Državnosti" Održano na BURCH Univerzitetu

U ponedjeljak, 28. novembra 2016. godine, Diplomatski klub Burč univerziteta je organizivao javno predavanje s gospodinom Mirom Lazovićem, dopredsjedavajućem Gradskog vijeća Sarajeva, na temu „Mirovni pregovori o Bosni i Hercegovini kao čuvari njene državnost“ povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine.


Govorio je o procesu proglašavanja nezavisnosti i njegovoj ključnoj ulozi kao predsjednika Skupštine Republike Bosne i Hercegovine, kao i o Vašingtonskim sporazumom koji je kreirao Federaciju Bosne i Hercegovine te Dejtonskim mirovnim sporazumom.

Prije predavanja, gospodin Lazović se sastao sa rektorom Internacionalnog Burč Univerziteta, prof. Dr. Damirom Mrjanovićem,  gdje su razgovarali o aktulenim temama.

Gospodin Lazović je izrazio zadovoljstvo sa Internacionalnim Burč Univerzitetom i pohvalio Diplomatski klub Burč na izvrsnoj organizaciji javnog predavanja. Studenti su aktivno učestvovali na predavanju, postavljajući pitanja vezana za temu. Diplomatski klub Burč je dodijelio počasno članstvo gospodinu Lazoviću kao znak zahvalnosti za njegove trajne napore pri očuvanju jedinstva bosanskohercegovačke države.

Gospodin Lazović je proveo većinu njegovog života u javnosti, služeći kao predsjednik Skupštine Republike Bosne i Hercegovine, kao delegat u Domu naroda Federacije Bosne i Hercegovine, te kao dopredsjedavajući Gradskog vijeća Sarajevo. Također je bio član mirovne delegacije koja je imala za cilj okončavanje rata u Bosni i Hercegovini.