Prečice

Kemal Šećerović: „Ambicije za ovu sezonu su plasman među prva 4 mjesta“
Sep 05, 2016

Kemal Šećerović: „Ambicije za ovu sezonu su plasman među prva 4 mjesta“

Intervju, trener KK BURCH Kemal šećerović


  1. Treneru, na pragu smo nove sezone, kažite nam jesu li pripreme počele?

Pripreme su počele 15. augusta  i na prozivci se odazvalo 17 igrača.  Za sada je  atmosfera dobra, momci su došli s velikom željom za rad i pripreme teku po planu. U toku pripremnog perioda plairamo odigrati do 12 utakmica u Bosni ali jedan dio priprema imat ćemo i u Crnoj Gori gdje će momci igrati sa tamošnjim prvoligašima.

  1. Kako možemo vidjeti imamo nekoliko izmjena/pojačanja unutar ekipe. Recite nam nešto više o momcima, ko su i na kojim pozicijama?

U odnosu na prošlu sezonu ekipa je doživjela nekoliko promjena u sastavu. Naime neki od naših igrača nisu se najbolje uklopili u tim te nažalost više nisu sa nama. Međutim, tim je dobio pojačanja u vidu 7 novih igrača, spremnih da daju svoj maximum i odvedu tim do visokih pozicija. Osim igrača iz Bosne i Hercegovine  imamo i novog člana iz Crne Gore.

Nova momčad igrat će na pozicijama 1, 4 i 5, a imena svih sedam igrača su:

IMENA: Ahmedić Asim, Džihan Admir, Husein Alihodić, Vedad Agić, Hadžihasanović Elvin, Haris Lapo, Husejnović Jusuf.

  1. Jeste li zadovoljni dosadašnjim plasmanom i uspjehom ekipe i koje su vam ambicije/ciljevi u ovoj sezoni?

Mi smo u prethodnom periodu ostvarili  sve zacrtane ciljeve, čak i više od toga. Dosta smo postigli i na imidžu i reklami kluba te smo ove godine imali i slatke muke. Veliki broj kandidata se prijavio te smo bili primorani napraviti selekciju što nije bilo lak zadatak. Ambicije za ovu sezonu su izboriti plasman među prva četiri mjesta lige ali ako se ukaže prilika i za dalje odgovorit ćemo spremno.

  1. Može li se relativno mlad klub, kao što je KK BURCH nositi sa teretom Premijer lige?

Naravno bit će potrebno da se igrački kadar pojača sa nekim zvučnim imenima i iskusnijim  igračima ali s obzirom da mi radimo intenzivno te da nam je ekipa puna mladosti i snage vjerujem da smo spremni i za takav korak. Mislim da se uz veliki trud, rad i napor sve može postići.

  1. Koga biste voljeli vidjeti u timu, ime ?

Mislim da bi ekipi u ovom momentu značio jedan kvalitetan šuter i jedna petica.

  1. Za kraj nam recite kako motivišete Vašu ekipu i u čemu je najveća tajna uspjeha kluba?

Trenutno najveća motivacija jeste naš cilj i želja mladih ljudi da se dokažu kako na individualnom tako i timskom polju. Osim toga sigurno je da mi kao treneri i uprava kluba imamo svakodnevan psiho-fizički rad s našom ekipom te se trudimo da im u svakom momentu pružimo potrebno. Dosadašnji rezultati su ishod timskog rada.