Prečice

Prijemni ispit za stipendiju.


Nedjelja, 25. mart 2018.

Kickboxerka Minela Selman osvojila srebro na Evropskom kupu
Feb 19, 2016

Kickboxerka Minela Selman osvojila srebro na Evropskom kupu

Na Evropskom kupu u Karlovacu održanom od 12. do 14. februara na kojem je nastupilo preko 1500 takmičara iz 21 države svijeta, naša studentica Minela Selman osvojila je drugo mjesto u disciplini low kick box za seniore.


Minela je zaustavljena u finalnom meču, disciplina low kick za seniorke +70kg protiv iskusne i 10 godina starije predstavnice Hrvatske.

Naredno takmičenje koje  će  biti novi izazov za Minelu je Ilidža Open na kojem će nastupiti 7 država. Takmičenje je planirano za 27.02 gdje će Minela nastupiti  u seniorakoj konkurenciji, low kick discipline. Nakon toga ova mlada i uspješna studentica planira  odlazak na državna prvenstvo kao i na balkanske i međunarodne kupove.

Devetnaestogodišnja Minela Selman , prva je godina odsjeka za  Bankarstvo i finansije na BURCH univerzitetu. 11 godina se bavim kick box-om. Članica je  kick boxing akademije Ilidža. Iza sebe ima 50 osvojenih medalja od toga 39 zlatnih 5 srebrenih i 6 bronzanih. Državna prvakinja u 6 različitih disciplina, osvojeni internacionalni i balkanski kupovi, 3 mjesto na Svjetskom WAKO prvenstvu Rimini 2014, članica reprezentacije BIH.

 

Mineli želimo mnogo sreće u nastavku takmičenja.