Prečice

Kickboxerka Minela Selman osvojila srebro na Evropskom kupu
Feb 19, 2016

Kickboxerka Minela Selman osvojila srebro na Evropskom kupu

Na Evropskom kupu u Karlovacu održanom od 12. do 14. februara na kojem je nastupilo preko 1500 takmičara iz 21 države svijeta, naša studentica Minela Selman osvojila je drugo mjesto u disciplini low kick box za seniore.


Minela je zaustavljena u finalnom meču, disciplina low kick za seniorke +70kg protiv iskusne i 10 godina starije predstavnice Hrvatske.

Naredno takmičenje koje  će  biti novi izazov za Minelu je Ilidža Open na kojem će nastupiti 7 država. Takmičenje je planirano za 27.02 gdje će Minela nastupiti  u seniorakoj konkurenciji, low kick discipline. Nakon toga ova mlada i uspješna studentica planira  odlazak na državna prvenstvo kao i na balkanske i međunarodne kupove.

Devetnaestogodišnja Minela Selman , prva je godina odsjeka za  Bankarstvo i finansije na BURCH univerzitetu. 11 godina se bavim kick box-om. Članica je  kick boxing akademije Ilidža. Iza sebe ima 50 osvojenih medalja od toga 39 zlatnih 5 srebrenih i 6 bronzanih. Državna prvakinja u 6 različitih disciplina, osvojeni internacionalni i balkanski kupovi, 3 mjesto na Svjetskom WAKO prvenstvu Rimini 2014, članica reprezentacije BIH.

 

Mineli želimo mnogo sreće u nastavku takmičenja.