Prečice

Međunarodna radionica za Sarajevo Polje 2016. je završena
Mar 31, 2016

Međunarodna radionica za Sarajevo Polje 2016. je završena

Međunarodna radionica za Sarajevo Polje 2016. godine je uspješno završena 25. marta na Šumarskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.


Međunarodna radionica u okviru Međunarodne master pejzažne arhitekture (IMLA 2016. godine), u saradnji sa BURCH Univerzitetom, Odsjekom za arhitekturu iz Sarajeva, Univerzitetom  u Sarajevu, Šumarskim fakultetom i Poljoprivrednim fakultetom kao  i Nürtingen-Geislingen Univerzitetom (HfWU), Weihenstephan-Triesdorf univerzitetom (HSWT), Univerzitetom  Libre de Bruxelles (BE), Arhitektonskim fakultetom La Chambre Horta i Udruženjem pejzažnih arhitekata u Bosni i Hercegovini.

Nakon detaljnog istraživanja studenti su predstavili prijedloge koji bi mogli poboljšati pejzaž Sarajevo Polja. Polazeći od tema kao što su održivi razvoj, zelena infrastruktura, udobnost i morfologija, studentskih projekti  i sve drugo što ukazuje na pravce razvoja koji zadovoljavaju potrebe građana.

Svi projekti su praćeni pod vodstvom međunarodnog i lokalnog stručnog tima. Stoga, studenti su bili u mogućnosti da rade unutar različitih grupa što je rezultiralo uspješno završenom projektu.