Prečice

Ambasador OSCE-a Jonathan Moore govorio je na temu „20 godina mira: Bosna i Hercegovina na političkoj i društvenoj prekretnici.”
Jan 11, 2016

Ambasador OSCE-a Jonathan Moore govorio je na temu „20 godina mira: Bosna i Hercegovina na političkoj i društvenoj prekretnici.”

Danas na BURCH Univerzitetu u organizaciji Centra za društvena istraživanja i podršku Organizacije za sigurnost i saradnju u Europi (OSCE) i Bosni i Hercegovini održano je javno predavanje Ambasadora OSCE-a za Bosnu i Hercegovinu Jonathana Moore-a na temu „20 godina mira: Bosna i Hercegovina na političkoj i društvenoj prekretnici.”


Njegovu ekselenciju Moore-a sa delegacijom srdačno je ugostila uprava BURCH univerziteta na čelu s Rektorom Prof. Dr. Teoman Dumanom. Nakon razgovora i dogovorene saradnje s upravom BURCH-a uvaženi gosti prešli su u novootvorenu konferencijsku salu gdje je Ambasador Moore održao javno predavanje.

Da je tema od velikog značaja potvrdio nam je dolazak velikog broja gostiju koju su s oduševljenjem slušali predavanje ali i bili slobodni postaviti pitanja na temu „20 godina mira: Bosna i Hercegovina na političkoj i društvenoj prekretnici.”

Na pitanje: Gdje je sada Bosna i Hercegovina nakon 20 godina, Ambasador je rekao:

„Bosna i Hercegovina se nalazi  na jednoj velikoj prekretnici. Napravljeno je dosta dobrih koraka ka putu evropskih integracija ali to ne znači da ste došli do kraja. Ovo je tek početak. Kada vidimo napredak susjednih zemalja krajnje je vrijeme da BiH poduzme sve mjere i korake na putu za Evropsku Uniju.“

Posjeta uvaženog Ambasadora  Jonathana Moore-a završena je turom Kampusa BURCH univerziteta, ručkom i prigodnim poklonima.