Prečice

Predavanje na Temu "Prikupljanje Sredstava za Startup” Održano na BURCH Univerzitetu
Nov 03, 2016

Predavanje na Temu "Prikupljanje Sredstava za Startup” Održano na BURCH Univerzitetu

U četvrtak, 3. novembar, 2016. godine, BURCH Business Center organizovao je prvi motivacioni govor za BURCH Startup takmičenje. Predavanje na temu "Prikupljanje sredstava za Startup” je održao profesor na ekonomskom fakultetu društvenih nauka, prof. Duerod, tokom kojeg su naši studenti imali priliku čuti zanimljive informacije iz njegovog ličnog iskustva


Prof. Duerod je spominjao kratak vremenski period i blizinu nadolazeće konkurencije, čime je pdsticao studente da se aktivno uključe sa svojim vlastitim idejama na ovogodišnje takmičenje. "Pronađite svoje interese. Jačajte vještine. Realizirajte svoje ideje. Ne bojte se padova I neuspjeha. Postat ćete uspješni onda kada naučite prevladati neuspjeh. To će vas pratiti kroz život, ali će vas i motivisati čak i više ako ostanete dosljedni svojim ciljevima."

Profesor je također dao i nekoliko ideja za pokretanje biznisa. "Pronađite heroja - nekoga ko će vas motivisati kako ne bi odustali. Kreirajte svoje snove. Osjetite se slobodno da postavite svoje životne ciljeve i zamišljate život kakav želite živjeti. Ustrajte, budite inovativni i stječite iskustvo."

Prisutni su bili zainteresirani da čuju motivacioni govor prof. Dueroda i anegdote iz njegovog iskustva. Zasigurno, govor je motivisao studente, te je doprinio razvoju njihovih projekata i ideja.