Prečice

Predstavnik makedonske ambasade posjetio Internacionalni Burch univerzitet
Dec 28, 2016

Predstavnik makedonske ambasade posjetio Internacionalni Burch univerzitet

Gospodin Aleksandar Krstevski iz makedonske ambasade u Sarajevu posjetio je Internacionalni Burch univerzitet na poziv prorektorice, doc. dr Sanela Klarić. Gospodina Krstevskog je toplo pozdravio naš rektor, prof. dr. Damir Marjanović.


Ova posjeta imala je prvenstven cilj jačanja odnosa između makedonskog i bosanskohercegovačkog obrazovnog sistema, te se dodatno razgovaralo o budućim mogućnostima saradnje između Burch univerziteta i drugih makedonskih institucija. Na Burch univerzitetu trenutno studira jedan student iz Makedonije, a naš menadžment je svakako zainteresovan za povećanje broja makedonskih studenata.

Sastanak sa predstavnikom makedonske ambasada je održan u uredu prorektorice, doc. dr. Sanele Klarić, a rasprava je usmjerena na uspostavljanje raznih vidova saradnje, sa posebnim akcentom na izradu studentskog paviljona. Gospodin Krstevski je izrazio pozitivan stav u vezi sa studentskim paviljonom, te je izjavio da je zainteresiran pomoći kako bi projekat bio što uspješniji.

Nakon sastanka, gospodin Krstevski je posjetio i ostale prostorije sa kojima raspolaže Burch univerzitet. Naš gost je bio više nego impresioniran Burch univerzitetom te je još jednom potvrdio da se raduje budućoj saradnji.