Prečice

Prijemni ispit za stipendiju.


Nedjelja, 25. mart 2018.

Radnim sastankom na BURCH Univerzitetu svečano okončana uspješna radna godina
Aug 01, 2016

Radnim sastankom na BURCH Univerzitetu svečano okončana uspješna radna godina

Dana, 01. 8. u rektoratu BURCH univerziteta u Sarajevu održan je radni sastanak predstavnika svih fakulteta, sa rektorom BURCH univerziteta Prof. Dr. Teomanom Dumanom.


Iako u toku godišnih odmora, ovaj radni tim je ipak bio na okupu te u ugodnoj atmosferi razgovarao o radnim aktivnostima BURCH univerziteta, ostvarenim rezultatima u proteklom periodu ali i pojednačnim i kolektivnim radnim obavezama i planovima usplenika te nastavnog osoblja za sljedeću godinu. 

Posebno se razgovaralo o novim postdiplomskim smjerovima, te novom proširenom profesorskom kadru koji će studenti/ce  Univerziteta imati priliku upoznati u narednoj školskoj godini. U fokusu su bili i košarkaški tim, posjete eminentnih internacionalnih predavača, izgradnja novih sportskih i studentskih smještajnih objekata, unaprijeđenje postojećih ali i kreiranje novih smjernica za što bolji i efikasniji doprinos obrazovanju u Bosni i Hercegovini. 

Sastanak je završen zanimljivom diskusijom svih prisutnih, i posebno zanimljivim izlaganjem Prof. Dr. Ešrefa Kenana Rašidagića šefa Odsjeka za Međunarodnih odnosa i Evropskih studija na BURCH univerzitetu u Sarajevu koji je prezentirao naučnu analizu geopolitičkih zbivanja, posebno u kontekstu međunarodnih odnosa te pozicije Bosne i Hercegovine kao zemlje u kojoj BURCH univerzitet egzistira i obrazuje mlade ljude za dalji život i poslovno opredjeljenje.