Prečice

Rektor Internacionalnog Burč univerziteta: „IDEMO DALJE!“
Nov 21, 2016

Rektor Internacionalnog Burč univerziteta: „IDEMO DALJE!“

Danas, 21. novembar, 2016. godine, na Internacionalnom Burč univerzitetu održano je prvo javno obraćanje rektora svim uposlenicima Internacionalnog Burč univerzitetima.


Tokom kratkog obraćanja, novoizabrani rektor, prof. dr. Damir Marjanović, je dodatno pojasnio sve tačke razvojnog i komunikacijskog plana te aktivnosti koje će se u narednom periodu odvijati na univerzitetu. Rektor, prof. dr. Damir Marjanović, je uporedio Internacionalni Burč univerzitet sa jakim i snažnim brodom koji plovi u vrlo teškim i olujnim uslovima.

Internacionalni Burč univerzitet trenutno ima 110 zaposlenih, od koji je 74 akademsko osoblje; što praktično znači jedan član akademskog osoblja na 10 studenata što govori u prilog potpunoj posvećenosti kreiranju timova i uspješnih mladih ljudi koji će graditi zdraviju i sretniju budućnost BiH.

Rektor se posebno posvetio trenutnoj analizi stanja, te je tim povodom rekao: “Ne možemo mijenjati prošlost, ali možemo mijenjati budućnost“. Na kraju je istaknuto da Burč tim, bez obzira na dešavanja unutar i oko njega, može samo uspješno ići dalje.