Prečice

Rektor Internacionalnog Burč univerziteta posjetio Visoku školu za turizam i menadžment u Konjicu
Nov 23, 2016

Rektor Internacionalnog Burč univerziteta posjetio Visoku školu za turizam i menadžment u Konjicu

Prof. dr. Refik Šećibović je imao priliku ugostiti rektora Burč univerziteta, prof. dr. Damira Marjanovića, u prostorijama Visoke škole za turizam i menadžment u Konjicu kojom prof. Šećibović i upravlja, a vezano za eventualnu saradnju Burč univerziteta i pomenute institucije iz Konjica.


Profesori su razgovarali o reformi visokog obrazovanja u BiH, studentskim aktivnostima, angažovanju i radu studenata u zemljama okruženja, te turističkim potencijalima naše zemlje. Posebno je raspravljano o reformi visokog obrazovanja u pojedinačnim kantonima i razvoju visokog obrazovanja, te pogledu studenata na cjelokupni edukacijski proces. Govorilo se i na koji način približiti visokoobrazovni process svim studentima iz različitih krajeva naše zemlje i ponuditi najkvalitetnije strukovno obrazovanje i zvanje.

Rektor, Marjanović, je razgovarao sa profesorom Šećibovićem i o razvoju “škola u prirodi” kao jednog od resursa koji se usko veže za naučno-istraživački proces pojedinih naučnih djelatnosti, te poboljšanju kvaliteta nastave, kako visoke škole za turizam i menadžment iz Konjica, tako i Burč univerziteta.