Prečice

Rusmir Malkočević oborio novi državni rekord na 400m
Mar 04, 2016

Rusmir Malkočević oborio novi državni rekord na 400m

Bosanskohercegovački atletičar i student BURCH univerziteta, Rusmir Malkočević ponovo je oborio državni ali i lični rekord na utrci 400m u dvoranskom takmičenju.


Poslije državnog dvoranskog prvenstva koje se održalo u Srbiji u Beogradu u disciplini na 400m Rusmir je nastupao van konkurencije te postavio lični rekord i oborio državni rekord s vremenom 49:66s  u sklopu dvoranskog takmičenja. Ovo je ujedno bilo i prvo ovogodišnje takmičenje za Malkočevića ali i dobar uvod za nastavak takmičarske sezone.

Nakon osvojenog prvog mjesta u Srbiji, Malkočević je nastupio na mitingu u Istanbulu  u  disciplini 400m. Od ukupno 24 atletičara Rusmir je zauzeo  petu poziciju i istrčao novi državni rekord sa vremenom 48:93.

Dva dana poslije 27.2.2016. godine Rusmir je nastupio na Balkanskom dvoranskom takmičenju  u utrci 400m i štafeti 4x400, gdje je osvojio  peto mjesto i ponovo oborio državni dvoranski rekord sa vremenom 48:82. Također u štafeti 4x400 sa svojim reprezentativnim kolegama  Semirom Avdićem, Abedinom Mujezinovićem i Borislavom Dragoljevićem zauzeo 4. mjesto i tu postavio novi državni rekord.

„Svojim neiskustvom sam propustio šansu za medalju ali sam sretan što sam oborio svoj lični rekord i postavio novi dvoranski državni rekord u Bosni i Hercegovini  koji iznosi 48:82s“, kazao je Rusmir Malkočević nakon takmičenja u Istanbulu.

Samo tri dana poslije na „Serbian Open“   održanom   1.3.2016. godine u Beogradu u trci na 400m i vremenom 49:15 Rusmir je osvojio prvo mjesto.. Ovo je ujedno i  zadnje dvoransko takmičenje za ovu sezonu.

Već naredne sedmice Rusmira očekuju pripreme za takmičenje na otvorenom.

Mnogo sreće.