Prečice

„Socijalni dan“ na BURCH Univerzitetu
Oct 21, 2016

„Socijalni dan“ na BURCH Univerzitetu

U petak, 21.10.2016. godine održan je prvi Socijalni dan u Bosni i Hercegovini od strane Asocijacije srednjoškolaca u BiH (ASuBiH).


Šta je to zapravo Socijalni dan? Socijalni dan je dan kada srednjoškolci svoje školske klupe mijenjaju radnim mjestima. Ove godine ovaj projekat se realizuje i u našoj zemlji, te okuplja oko 500 srednjoškolaca i radnih mjesta u kojima će raditi.

BURCH  univerzitet je odlučio podržati ovaj projekat i brojne ambiciozne mlade ljude koji su na njegovoj realizaciji radili mjesecima, te obezbijediti im 10 radnih mjesta kako bi prikupili što više kvalitetnog i lijepog radnog iskustva za jedan dan.

Srednjoškolci koji su proveli dan na BURCH Univerzitetu imali su priliku posjetiti i raditi na različitim pozicijama i kabinetima, poput Marketing kabineta, genetičke laboratorije, Inovacijskog centra, StartUp inkubatora te brojnim drugim prostorija.

Mladi srednjoškolci su veoma zahvalni i zadovoljni na ukazanoj prilici i povjerenju, te tvrde da su stekli iskustvo i divne uspomene koje će im dugo ostati urezane u sjećanju. Na osnovu zadivljujućih obostranih utisaka, nadamo se daljnjoj saradnji sa Asocijacijom srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini.