Prečice

Student BURCH univerziteta, Haris Magrdžija, Volonter godine
Dec 06, 2016

Student BURCH univerziteta, Haris Magrdžija, Volonter godine

Sve je bolje nego džaba sjediti ili kako je to naš student detaljnije pojasnio, “bolje džaba raditi nego džaba sjediti“.


Crveni križ, kao domaći humanitarni lider i najveća mreža volontera u BiH, mladima pruža kvalitetno okruženje za volontiranje i stjecanje korisnih vještina. U skladu s Pravilnikom o priznanjima CK FBiH, priznanje se dodjeljuje volonterima koji su tokom godine postigli posebno značajne rezultate u svom volonterskom radu, a u programima i aktivnostima koje se provode u organizaciji CK FBiH. Ove godine je 25 volontera CK FBiH dobilo priznanje Volonter godine.

Jedan od ovogodišnjih laureata je Haris Magrdžija, student BURCH univerziteta, volonter sa desetogodišnjim volonterskim iskustvom u CK i dobrovoljni darivalac krvi. 

"Brojni su razlozi zašto mladi u BiH trebaju volontirati. Svjesni smo da trenutni formalni obrazovani sistem u BiH ima u fokusu stjecanje znanja i ponavljanje naučenog te je nedovoljno pažnje usmjereno na razvoj korisnih vještina. Stoga je volontiranje najbolji način da se taj nedostatak u formalnom obrazovnom sistemu nadoknadi, rekao je Haris koji je bio učenik generacije u srednjoj školi te student generacije na dodiplomskim studijima.

Napomenut ćemo još da je prošle sedmice, u organizaciji Asocijacije studenata Fakulteta za obrazovanje, održana prezentacija od strane CK Ilidža, čiji je primarni cilj bio skrenuti pažnju na važnosti, ciljeve i aktivnosti Crvenog Križa.

Danas, 6. Decembra 2016. godine se održala akcija dobrovoljnog darivanja krvi (DDK) gdje su mnogi naši studenti kao i akademsko osoblje učestvovali i darovali najdragocjenije što se može dati, krv.