Prečice

Ambasador Republike Češke Jakub Skalnik posjetio Burch univerzitet
Oct 13, 2017

Ambasador Republike Češke Jakub Skalnik posjetio Burch univerzitet

U četvrtak, 12. oktobra, 2017. godine, Burch univerzitet je posjetila Nj. E. ambasador Republike Češke u Bosni i Herzegovini, Nj.E. Jakub Skalnik.


Svečanost puštanja u pogon visoko sofisticiranog fotonaponskog sistema na studentskom paviljonu uveličalo je i prisustvo njegove ekselencije, Ambasadora Češke Republike u Bosni i Hercegovini Jakuba Skalinka, čija je ambasada pored Burch univerziteta sufinansirala izgradnju studentskog eko paviljona. 

Nj. E. Jakub Skalnik, ambasador Češke Republike u BiH, primio je rektor Internacionalnog Burch univerziteta, prof. dr. Damir Marjanović, i prorektorica za pitanja naučno-istraživačkog rada i međuuniverzitetsku saradnju doc. dr. Sanela Klarić, gde su razgovarali o nastavku saradnje, trenutnom stanju univerziteta, njegovoj budućnosti i potencijalnoj saradnji sa Tehnološkim univerzitetom Brno.

Sastanku su također prisustvovale i gospođa Eva Lacinova, ispred Češke razvojne agencije, koja je ove nedelje boravila u BiH, gđa. Jana Zelingerova, šefica Odsjeka za razvoj i Konzul, i Anesa Terza Vuković, koordinatorica za razvojnu saradnja pri Ambasadi Republike Češke.