Prečice

BURCH profesori učestvovali na KM konferenciji u Sloveniji
Jul 06, 2017

BURCH profesori učestvovali na KM konferenciji u Sloveniji

Konferencija o upravljanju znanjem (KM) 2017, koju je organizovao Međunarodni institut za primenjena znanja (IIAKM), održan je od 21. do 24. juna 2017. godine na Fakultetu za informatiku (FIS) u Novom Mestu, Slovenija. Tema konferencije bila je "Upravljanje znanjem, učenje, informaciona tehnologija".


Sa ponosom možemo podijeliti sa svima da je naša profesorica Meliha Handžić sudjelovala I djelovala kao ko-predsedavajuća konferencije. Pedeset sedam učesnika iz četrnaest zemalja prezentovalo je svoje najnovije istraživanje na nekoliko plenarnih i paralelnih sesija, radionica i panela o širokom spektru KM tema. Konferencija je završena ceremonijom dodjele nagrada za najbolji pisani uredak te odabirom izvanrednih KM studenata. Naredne godine, konferencija će se održati u Pisi u Italiji. Više informacija o konferenciji I o institutu možete pronaći na linku ispod:

http://iiakm.org/conference/KM2017/index.php

Tokom konferencije, profesorica sa Internacionalnog Burch univerziteta, Meliha Handžić, je imala priliku nakratko se sastati sa FIS dekanom prof. Dejanom Jelovacom i razgovarati o nekim potencijalnim kooperativnim aktivnostima ove dvije institucije. Od posebnog intereseaa je bila "preduzetnička" orijentacija Internacionalnog Burch univerziteta.