Prečice

Burch studenti dio projekta Present Simple Future Perfect
Jul 04, 2017

Burch studenti dio projekta Present Simple Future Perfect

Internacionalni Burch univerzitet je dobro poznat po svojim obrazovnim aktivnostima, kao i po poticanju studenata na sudjelovanje u različitim vrstama međunarodnih programa koji im pomažu da unaprijede sami sebe, steknu neka nova iskustva i upoznaju ljude iz različitih država. Osnovni cilj Burch-a je promocija multikulturalnosti i stvaranje nove generacije inteligentnih i kvalifikovanih mladih osoba koji rade na poboljšanju i unapređenju našeg društva.


Mirela Imamović, studentica na Odsjeku za engleski jezik i književnost, Internacionalnog Burch univerziteta, učestvovala je u projektu razmjene mladih "Present Simple, Future Perfect" održanom u Rigi u Latviji u periodu od 18. do 26. jula.

Ovaj projekat je međunarodnog karaktera i tiče se razvoja kreativnog razmišljanja i metodologije samorazvijanja, samoopredjeljenja i predviđanja u oblasti rada sa mladima, a u kontekstu stjecanja vještina potrebnih za zapošljavanje. Od učesnika se očekivalo da govore i komuniciraju na engleskom jeziku.

Tokom treninga, Mirela je iskusila kako je to raditi sa mladim ljudima iz 6 zemalja (Latvija, Litvanija, Rumunija, Srbija, Finska i Estonija), te je stekla nove vještine iz širokog spektra metoda neformalnog obrazovanja (art therapy metode, uloge, grupne i timske aktivnosti, pojedinačne aktivnosti, metode evaluacije, tehnike treniranja, elementi iz javnog govora i tehnika govora tijela).

Mirela je također organizovala broj aktivnosti u Omladinskom kulturnom centru u Ogreu u Latviji, gde je predstavila svoju zemlju Bosnu i Hercegovinu i svoj Internacionalni Burch univerzitet, te je radila sa djecom i omladinom ukazujući im na međunarodne i kulturološke sličnosti i razlike, kao i na važnost međusobnog poštovanja.

Po završetku projekta, naša Mirela je dobila certifikat YouthPass, važan dokument koji  pokazuje da je projekat podržan od strane Erasmus +: Youth in Action, a njegov glavni cilj je podsticanje priznavanja neformalnog učenja i omladinskog rada.

Mnogo smo ponosni na našu Mirelu koja je predstavila svoj Univerzitet i BiH u najboljem svjetlu i želimo joj još mnogo uspješnih projekata.