Prečice

Burch team building na planini Bjelašnici
Jan 08, 2017

Burch team building na planini Bjelašnici

Grudvanje i pravljenje snjegovića na Burch univerzitetu svakako nije bio jedan jedini događaj gdje su se okupili studenti i profesori kako bi se opustili te uživali u hladnim i snježnim danima.


U organizaciji asocijacije studenata edukacijskog fakulteta (SAFE), nastavak lijepog druženja i team buildinga se nastavio u subotu, 7. januara, 2017. godine, planiranim izletom na planinu Bjelašnicu, iznad Sarajeva. Poučeni prethodnim iskustvom, ovaj put su studenti i profesori došli spremni; svi u toploj odjeći, obući, sa rukavicama, toplim kapama i šalovima, baš namjenjenim za planinu, sankanje i skijanje. 

Nekoliko hrabrih, može se reći i pustolovnih, profesora i studenata se odlučilo na planinarenje po prtinama suhog snijega do samog vrha planine Bjelašnica. Temperatura gore je bila “ugodnih“ -25 Celzijusa, plus jak vjetar koji je rezao po licu i obrazima. Na trepavicama se, od hladnoće, pohvatalo inje, kao i po rubovima odjeće te su i šalovi bili zaledili. Nije se osjećala hladnoća i toliki minus, valjda su zbog hodanja i veranja po planini tijela bila zagrijana, ali nije manjkalo ni adrenalina. Malo se zamezilo i toplog čaja popilo, što je itekako prijalo nakon uspješnog pohoda na osvajanje vrha Bjelašnice. Studenti i profesori su se zabavili uprkos najhladnijem danu na planini te se uspješno vratili u malčice toplije Sarajevo.

Svi su se složili da je ovo bila uspješna team building pustolovina i već se dogovaraju datumi za naredno slično okupljanje Burch porodice.