Prečice

Edita Marić u posjeti BURCH univerzitetu
Nov 03, 2017

Edita Marić u posjeti BURCH univerzitetu

U ponedjeljak je ACM klub Internacionalnog Burch univerziteta ugostio veoma uspješnu mladu osobu, Editu Marić. Za svoje prvo predavanje za ovaj semestar, ACM tim je odlučio pozvati nekoga sa nevjerovatnom pozadinom ko moze istinski motivisati ostale, a Edita se činila kao pravi izbor.


Ona konstanto putuje, radi i razvija se, te je zasigurno imala mnogo priča za ispričati i mnogo lekcija za podučiti. Činjenica da je radila praksu u US kongresu godinu dana, nakon čega je osvojila Chevening stipendiju za studiranje u Ujedinjenom Kraljestvu je iskoristila da ohrabri prisutne da iskoriste šansu i da se prijave. Edita je također pričala o iskustvu u inostranstvu, ali i izazovima pri prijavljivanju na različite programe za praksu. Trenutno je assistant za istraživanja prava u Alchemy Capita-u.

Poslije govora, Edita je bila počašćenja privatnim razgedanjem univerziteta u pratnji višeg asistenta profesora Malcolm Duerod-a i ACM tima.

Velika nam je bila čast ugostiti osobu poput Edite i nadamo se da ćemo surađivati češće u budućnosti.

Ako želite pratiti događaje organizirane od strane ACM kluba, molimo Vas da pratite njihove website i Facebook stranice.