Prečice

Burch univerzitet dodijelio počasni doktorat najpoznatijem svjetskom forenzičaru
Jun 15, 2017

Burch univerzitet dodijelio počasni doktorat najpoznatijem svjetskom forenzičaru

Danas, 16. juna, su se na Internacionalnom Burch univerzitetu okupili profesori, asistenti i studenti Burch univerziteta kako bi svi zajedno prisustvovali svečanoj dodjeli počasnog doktorata svjetski priznatom znanstveniku iz oblasti forenzike, dr. Henry C Lee-u.


Dr. Lee je tajvanski forenzičar i jedan od trenutno vodećih forenzičara na svijetu, a i uopće. Ovaj cijenjeni znanstvenik i veliki čovjek je i osnivač Henry C. Lee Instituta za sudsku medicinu i forenziku, u New Haven-u - USA.

Tijekom svog profesionalnog života Dr. Lee je aktivno sudjelovao u rješavanju više od 8000 velikih slučajeva istrage, radio je i kao stručnjak za sudsku medicinu u 50 država SAD-a i u 30 drugih država svijeta, također je bio angažiran i kao savjetnik za 600 raznih agencija za sprovođenje zakona. Svjedočio je više od 1000 puta i u krivičnim i građanskim sudovima.

Počasni doktorat dr. Henry C. Lee-u je osobno uručio rektor Internacionalnog Burch univerziteta, prof. dr. Damir Marjanović a samu dodjelu ovog velikog priznanja rektor je u prigodnom i emotivnom govoru okarakterizirao kao krunu dugogodišnje i plodne suradnje.  Ovom događaju je prisustvovao i još jedan uvaženi gost, najcitiraniji hrvatski znanstvenik, prof. dr. Dragan Primorac, kome je rektor Marjanović uručio zahvalnicu za njegov doprinos, podršku i jačanje suradnje sa Burch univerzitetom, te mu kao budućem gostujućem profesoru zaželio srdačnu dobrodošlicu na Burch.