Prečice

Dan ureda za međunarodne odnose na BURCH univerzitetu
Mar 22, 2017

Dan ureda za međunarodne odnose na BURCH univerzitetu

Ured za međunarodne odnose Burch univerziteta organizovao Dan ureda za međunarodne odnose u martu 2017. godine.


Svrha organiziranog dana bila je predstaviti naša postignuća, programe, mogućnosti za razmjenu studenata i osoblja, kao i pravila same razmjene. Događaj je bio veliki uspjeh s mnogo prisutnih studenata i zaposlenika sa različitih fakulteta Burch univerziteta koji su prisustvovali prezentaciji i događaju kako bi prikupili što više infomacija o uredu međunarodnih odnosa Burch univerziteta.

Bila je nam je čast pozvati gospodina Suada Muhibića, voditelja Erasmus + ureda u Sarajevu, koji je održao govor o 30 godina postojanja Erasmus + programa u svijetu i 20 godina Erasmus + postojanja u BiH. Govor je bio vrlo informativan u pogledu Erasmus + programa i procesa koji su uključeni.

Dodatno su na događaju govorili  viši asistent, profesor Ensar Mekić, kao i student Burch univerziteta, Abdulmalik Begović, koji su sudjelovali u Erasmus + razmjeni, te su podijelili svoja iskustva s publikom i, naravno, dobili pozitivne reakcije. Njihovi govori su bili posebno očaravajući jer su govorili o svojem provedenom vremenu na različitim institucijama, kao I o znanjima koja su stekli.

Cilj ovog događaja bio je pružiti studentima i osoblju Burch univerziteta informacije o uredu za međunarodne odnose i njegovim postupcima, te mogućnostima na raspolaganju. Događaj je bio veliki uspjeh jer su studenti i osoblje upoznati s brojnim mogućnostima razmjena, a ujedno su pokazali I veliki interes za sudjelovanje u mobilnosti.