Prečice

Digital je danas “must have”
Sep 29, 2017

Digital je danas “must have”

Digitalna transformacija nezaustavljiv je proces podržan novim digitalnim tehnologijama koji zahtjeva prilagođavanje poslovnih modela, ali i način razmišljanja kako kompanija diljem svijeta tako i u BiH.


Proces digitalizacije predstavlja veliku priliku za povećanje konkurentnosti lokalne privrede ali i veliku prijetnju u slučaju da lokalne kompanije zaostanu u tom procesu prilagođavanja, rečeno je na regionalnoj konferenciji "Bosnia goes digital" koju je u četvrtak u Sarajevu organizovala kompanija QSS.

- Digitalizacija je nezaustavljiv process, ali je to već stara stvar, jer digitalno je već trend koji mi prihvatamo kao nešto s čim smo odrasli, a generacije naših studenata digitalno prihvataju kao "must have" sa kojim su se rodili. Zbog toga je za PR i tim digitalnih komunikacija Burch univerziteta digtalno u suštini ključno te je samim tim digital kerozin naših komunikacija, ovom prilikom je istakla Jasmina Sinanović, PR Internacionalnog Burch univerziteta.

Kako je istaknuto, digitalizacija i nove digitalne usluge donose korisnicima mnoge koristi, zbog čega se vrlo brzo mijenjaju njihova očekivanja. Naime, korisnici sve manje toleriraju loše korisničko iskustvo, bez obzira radilo se o proizvodu ili usluzi koje koriste.

Inače, konferencija je održana u sklopu obilježavanja 20 godina poslovanja QSS-a tokom kojih su uspješno digitalizovali poslovanje preko 1.000 bh. kompanija, agencija i organizacija.