Prečice

EU konferencija o liderstvu u poslovanju: olakšati poslovanje i omogućiti rast privatnog sektora
Jan 31, 2017

EU konferencija o liderstvu u poslovanju: olakšati poslovanje i omogućiti rast privatnog sektora

Preko stotinu učesnika poslovne zajednice, nevladinog sektora, lokalnih vlasti i akademske zajednice u Sarajevu na petoj u nizu od šest Konferencija o liderstvu u poslovanju pod pokroviteljstvom Ureda specijalnog predstavnika EU.


Govorilo se o izazovima i prilikama lokalnog poslovnog okruženja, o društveno-ekonomskim reformama, te o pitanjima važnim za približavanje BiH EU.

Konferencija je omogućila kako prikaz trenutnog stanja privrede i ekonomskih indikatora, tako i predstavljanje mnoštva pozitivnih i inspirativnih priča koje zaslužuju punu pažnju i dokazuju da i pojedinci i kompanije mogu uspjeti uprkos izazovnom poslovnom okruženju.

“Oni su danas tu i nude nova radna mjesta, novo poslovno okruženje i bolju priliku lokalnoj zajednici, ali i cjelokupnom bh. tržištu. Takve kompanije su svijetli primjeri uspjeha i razvoja na kojem sada ne treba stati već treba ići dalje”, istakao je Ambasador Lars-Gunnar Wigemark, specijalni predstavnik EU i šef Delegacije EU u BiH, koji je također izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da su se na ovoj konferenciji predstavili novi poslovni subjekti i start up-ovi.

Profesori sa Burch univerziteta, viši asistent Malcolm Duerod, docent Almir Badnjević, su učestvovali na konferenciji među mnogim drugim gostima; Premijera Kantona Sarajevo Elmedina Konakovića, ekonomskog stručnjaka Damira Šaljića, kao i savjetnika premijera FBiH Gorana Miraščića.

Šesta i posljednja konferencija o liderstvu u poslovanju, će se održati u Banjoj Luci 9. februara 2017. godine