Prečice

Evropsko udruženje studenata prava (ELSA) BiH održalo nacionalnu skupštinu na Burch Univerzitetu
Apr 10, 2017

Evropsko udruženje studenata prava (ELSA) BiH održalo nacionalnu skupštinu na Burch Univerzitetu

ELSA je apolitična, nezavisna, neprofitabilna asocijacija studenata prava čiji je cilj promocija, uspostavljanje i razvijanje međusobnog razumijevanja i saradnje među studentima pravnih fakulteta, kao i među mladim pravnicima, sa njihovim kolegama iz različitih država i pravnih sistema, osposobljavajući ih time za uspješan profesionalan život i rad u međunarodnom okruženju.


Dva puta godišnje, na proljeće i jesen, održava se nacionalna skupština ELSA Bosne i Hercegovine. Ove godine, 9. aprila, održana je nacionalna skupština u Sarajevu, na našem Burch Univerzitetu.

Nacionalna skupština je bila od izuzetnog značaja jer je odabran novi upravni odbor ELSA Bosne i Herzegovine za mandat 2017/2018. Pored domaćih učesnika na skupštini su učestvovale kolege iz ELSA Hrvatske, ELSA Srbije i ELSA Austrije.

Lejla Zonić se obratila svim prisutnima, ispred Project Office-a Burch Univerziteta, i poželjela im srdačnu dobrodošlicu na naš univerzitet, u Sarajevo i u Bosnu i Hercegovinu.

Skupštini je prisustvovala i državna tužiteljica BiH, gđa. Dijana Kajmaković, koja se također obratila prisutnim studentima i kroz svoju životnu priču i sjajne primjere, održala motivirajući govor budućim BiH pravnicima.

Burch Univerzitet i ELSA su također obavili i neformalni razgovor o nastavku saradnje vezano za Nacionalni odbor ELSA Bosne i Hercegovine.