Prečice

Konferencija na BURCH univerzitetu - Migracije na Zapadnom Balkanu - Sta znamo
May 18, 2017

Konferencija na BURCH univerzitetu - Migracije na Zapadnom Balkanu - Sta znamo

Danas, 19. maja 2017. godine, na Internacionalnom BURCH univerzitetu otvorena je druga dvodnevna godišnja konferencija za migracije Mreže Zapadnog Balkana o temi: "Migracija na Zapadnom Balkanu: Šta znamo?".


Konferencija okuplja naučnike i kreatore politike zapadnog Balkana kako bi se olakšala razmjena znanja i održale rasprave o migracijama. Ovaj skup za cilj ima izazvati i polemisati postojeće modele i diskurs migracija, rješavanje trenutnih političkih izazova, kao i da ponudi rješenja za humaniji tretman migranata i bolje korištenje ljudskih mobilnosti.

Dr Russel King sa Sussex univerziteta u Brightonu, Engleska, je bio glavni govornik konferencije i govorio je o temi "Povratak migracija i razvoja:. Teorijske perspektive i uvid iskustva iz albanskog".

Planirano je dvanaest panela sa po četiri panelista po sesiji uz prisustvo velikog broja slušalaca.

Internacionalni Burch univerzitet je ponosan što je bio domaćin mnoštva uvaženih profesora i naučnika iz regije i a šire, te što je imao mogućnost da na neki način doprinese ispunjenju misije razvoja i unaprijeđenja Migracione Mreže Zapadnog Balkana.