Prečice

Najhladniji dan zime obilježen grudvanjem na Burch univerzitetu
Jan 06, 2017

Najhladniji dan zime obilježen grudvanjem na Burch univerzitetu

Iako je danas, 6. Januar 2017. godine, bio dan bez nastavnih aktivnosti na Burch univerzitetu, tj. neradni dan za sve studente, ali ne i za administrativno osoblje i profesore, studenti koji su zbog druženja boravili u zgradi univerziteta, odlučili su i uživati u obilnim zimskim padavinama.


Studenti su spontano izašli u prostrano, snijegom pokriveno, dvorište Burch univerziteta, te su zajedno sa tehničkim osobljem u ruke uzeli lopate i ostali zimski pribor, i započeli praviti prtinu, graditi snjegovića i iglo od snjega. Naravno da su mladost i adrenalin u trenu uzeli maha te su poletjele i grudve, a hrpa snijega je postala mjesto u kojem su se studenti igrali, izvodili vratolomije, te uspješno skvasili svoju odjeću i obuću.

Studentska graja i žamor su privukli radoznale poglede prisutnih profesora koji su se odmah pridružili “kolegama” (vjerovatno su se na trenutak prisjetili i svog djetinjstva), a svi skupa su se prihvatili posla i izgradnje velikog bijelog snjegovića, koji trenutno krasi ulaz Burch univerziteta.

Među prisutnim profesorima našao se i rektor univerziteta, koji se odmah stavio na stranu jedne od ekipa te im dao nesebičnu podršku u grudvanju a bio je i jedan od najaktivnijih “radnika” u donošenju vode kako bi se snjegović što prije zamrznuo i poprimio željeni i dugotrajni oblik.  Snježne aktivnosti profesora i rektora nisu predugo potrajale, što zbog njihovih obaveza na fakultetu (a i njihovih  godina J), ali najviše zbog prilične hladnoće koja nije opraštala nedovoljno toplu odjeću, obuću i rukavice. Ove zimske aktivnosti su samo na trenutak bile prekinute zbog pauze za čaj i slatkiše, ali studenti su ipak hrabro, rumenih obraza, nastavili igru tokom cijelog dana te su uprkos suhom snijegu uspjeli snjegovića dovesti u željeni oblik (fotke govore više od riječi).