Prečice

Održana Osnivačka skupština Studentskog parlamenta Internacionalnog Burch Univerziteta
Nov 06, 2017

Održana Osnivačka skupština Studentskog parlamenta Internacionalnog Burch Univerziteta

Krajem oktobra, 2017. godine održana je Osnivačka skupština Studentskog parlamenta Internacionalnog Burch Univerziteta i time je započet proces zvaničnog i formalno-pravnog osnivanja Studentskog parlamenta Internacionalnog Burch Univerziteta kao jedinog udruženja studenata na univerzitetu koji brani i zastupa interese studenata.


Sjednici su prisustvovali predstavnici svih organizacionih jedinica Univerziteta, naime Edukacijskog fakulteta, Fakulteta za ekonomiju i društvene nauke i Fakulteta za inžinjering i prirodne nauke.

Prisutni su usvojili, među ostalim aktima, Odluku o osnivanju i Statut udruženja studenata Internacionalnog Burch Univerziteta, te raspisali izbore za Skupštinu Studentskog parlamenta za 15. novembar tekuće godine.

“Mnogo nam je drago što smo nakon 10 godina postojanja Univerziteta uspjeli početi ispunjavati zakonske obaveze studenata, a ne samo uživati u zakonskim studentskim pravima, te smo uvjereni da ćemo do kraja akademske godine uspjeti ispuniti sve zakonske obaveze, a i ostvariti sva zakonska prava“, izjavio je predsjednik Osnivačke skupštine Amer Kurtović.

Izbori će se održati u srijedu, 15. novembra.