Prečice

Osoblje BURCH-a na događaju UNAOC Fellowship Alumni
Dec 15, 2017

Osoblje BURCH-a na događaju UNAOC Fellowship Alumni

Video

Osnovan prije sedam godina, Savez civilizacija Ujedinjenih nacija (UNAOC), Fellowship Program, za borbu protiv kulturnih stereotipa, Fellowship Program nastoji podsticati saradnju između mladih profesionalaca iz različitih kultura i religija.


Alumni od šesnaest zemalja u regiji MENA, Evropi i Severnoj Americi, gdje su svi učestvovali u programu stipendija i naučili ključne lekcije o kulturnoj raznolikosti i uzajamnom poštovanju.

U izdanju programa 2017. godine, odlučilu su se fokusirati na ulogu medija i civilnog društva u borbi protiv mržnje i podsticanju inkluzije. Učesnici programa su odabrani na osnovu njihova dostignuća u ovim oblastima. Među mnogobrojnim učesnicima, Almuni porgramu je također prisustvovao i professor sa Internacionalnog Burch univerziteta, Jasmin Hasić.

Zajedno su putovali u Sjedinjene Države, Njemačku, Francusku, Španiju, Maroko, Egipat i Katar. Tokom svog putovanja, susreli su se sa medijskim stručnjacima, vođama civilnog društva, novinarima, političarima i vjerskim ličnostima.

Oni su razmijenili ideje i vratili dobre prakse kako se boriti protiv mržnje i kako promovirati toleranciju u svim kulturama i religijama.