Prečice

Predstavnici Muzičke akademije Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u posjeti BURCH univerzitetu
Mar 21, 2017

Predstavnici Muzičke akademije Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u posjeti BURCH univerzitetu

Burch univerzitet su posjetili generalni sekretar, gospođa Vesna Mijatović, te dekan Muzičke akademije Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, prof. dr. Shehu Bashkim.


Burch univerzitet u Sarajevu i Sveučilište Jurja Dobrile u Puli imaju potpisan memorandum o saradnji još iz 2012. godine, ali sada želimo da konkretizujemo saradnju kroz razvoj Erasmus projekata, zajedničkih programa iz oblasti ekonomije i Evropskih studija, organizovanja ljetnih škola kao i razvoja novih programa u skladu sa zahtjevima budućeg razvoja i tržišta. Razgovarano je također o mogućnosti širenja saradnje sa partnerskim institucijama sa kojima Burch univerzitet ili Sveučilište Jurja Dobrile imaju u oblasti učenja na daljinu kao i neformalnog obrazovanja i interdisciplinarnog razvoja.

Gosti su, u pratnji prorektorice prof. dr. Sanele Klarić i PR menadžera, Jasmine Sinanović, imali priliku obići cijeli kampus i upoznati se sa projektima kao što su Inkubator, start up, studentski paviljon, te mnogi drugi.

Dogovorena je uzvratna posjeta predstavnika Burch univerziteta Puli u toku manifestacije Dani Sveučilišta u aprilu, do kada će se pripremiti konkretni planovi nastavka saradnje.