Prečice

Profesori sa BURCH univerziteta gostujući predavači na Epoka univerzitetu
Oct 25, 2017

Profesori sa BURCH univerziteta gostujući predavači na Epoka univerzitetu

Prof. dr. Meliha Handžić, profesorica na Internacionalnom Burch univerzitetu, pozvana je na Epoka univerzitet da održi predavanje o "Istraživačkoj potražnji" svom osoblju i studentima u sklopu istraživačkog treninga.


Odbor za evaluaciju i unapređenje kvaliteta (AEQI), u saradnji sa uredom za interno obezbeđenje kvaliteta i istraživanje i projekte (RPO) Univerziteta Epoka, organizovao je radionicu o istraživanju. Radionica je sastavljena od serije razgovora o kvalitativnoj potražnji i isporuci istraživanja koje su pružili istaknuti međunarodni govornici.

Događaj je započeo pozdravnim riječima dr. Islama Jusufija, šefa odbora AEQI, koji je istakao važnu ulogu i odgovornost koju univerziteti imaju u istraživanju i pružanju novih znanja zajednicama. Zatim je dr. Diturije Ismaili, šef ureda RPO, prisutnima dao pregled dosadašnjih i sadašnjih istraživačkih radova koji su do sada bili angažovani kadrovi Epoka univerziteta. Događaj se nastavio sa treningom profesora marketinga, prof. dr. Teoman Duman, koji se fokusirao na poslovanje akademskog izdavaštva i na rizike lažnih časopisa. Prof. dr. Meliha Handžić, stručnjak za upravljanje znanjem, upoznala je publiku o evropskim istraživačkim programima i prestižnim evropskim akademskim institucijama.

Na kraju, prof. dr. Jorge de Brito, poznati međunarodni naučnik, obučio je akademike o tome kako pristupiti kvalitativnim časopisima i praktičnim savjetima o objavljivanju.