Prečice

Prvi odbojkaški tim na Burch univerzitetu
May 17, 2017

Prvi odbojkaški tim na Burch univerzitetu

Amra Džambić, studentica prve godine fakulteta za ekonomiju i društvene nauke, Odsijek menadžment, danas je bila gost rektora Burch univerziteta, prof. dr. Damira Marjanovića.


Odbojkom se bavi još od svoje 9. godine. Prve odbojkaške korake je napravila u Zok Smec Lukavcu, te nastupala za seniorski tim. Dvije godine je igrala u tuzlanskoj Slobodi. Bila je član i juniorske reprezentacije BiH. Trenutno nastupa za Smec Lukavac, superliga BiH, gdje  je njena ekipa igrala finale play-offa za ulazak u premijer ligu. Ove 2017. godine je dobila i nagradu za sportistu Općine Lukavac 3. mjesto u kategoriji Seniori.

“Želim da se zahvalim Burch univerzitetu i profesorima na podršci. Drago mi je da mogu uskladiti svoje fakultetske obaveza sa sportom. Burch je mjesto gdje se snovi ostvaruju. Uskoro se otvara i sportska dvorana u sklopu Burch kampusa gdje planiramo pokrenuti novu priču a to je škola odbojke gdje želimo okupiti što više djevojaka i u skoroj budućnosti osnovati klub Burch koji će biti u vrhu BiH odbojke. Potrudit ću se maksimalno da ta priča oživi. Drago mi je da ću dobiti priliku da prenesem svoju ljubav i iskustva na mlađe generacije, jer ja sam kroz sport obišla puno gradova i upoznala puno prijatelja i želim pozvati sve djevojke da nam se pridruže u našoj priči, jer Burch univerzitet brine o mladima!

Rektor Burch Univerziteta prof. dr. Damir Marjanović je, pored iskrenih čestitki, izrazio veliku zahvalnost studentici na postignutim uspjesima te je izrazio svoju daljnu podršku u osnivanju odbojkaškog ženskog kluba Burch.