Prečice

Prijemni ispit za stipendiju.


Nedjelja, 25. mart 2018.

Prvi odbojkaški tim na Burch univerzitetu
May 17, 2017

Prvi odbojkaški tim na Burch univerzitetu

Amra Džambić, studentica prve godine fakulteta za ekonomiju i društvene nauke, Odsijek menadžment, danas je bila gost rektora Burch univerziteta, prof. dr. Damira Marjanovića.


Odbojkom se bavi još od svoje 9. godine. Prve odbojkaške korake je napravila u Zok Smec Lukavcu, te nastupala za seniorski tim. Dvije godine je igrala u tuzlanskoj Slobodi. Bila je član i juniorske reprezentacije BiH. Trenutno nastupa za Smec Lukavac, superliga BiH, gdje  je njena ekipa igrala finale play-offa za ulazak u premijer ligu. Ove 2017. godine je dobila i nagradu za sportistu Općine Lukavac 3. mjesto u kategoriji Seniori.

“Želim da se zahvalim Burch univerzitetu i profesorima na podršci. Drago mi je da mogu uskladiti svoje fakultetske obaveza sa sportom. Burch je mjesto gdje se snovi ostvaruju. Uskoro se otvara i sportska dvorana u sklopu Burch kampusa gdje planiramo pokrenuti novu priču a to je škola odbojke gdje želimo okupiti što više djevojaka i u skoroj budućnosti osnovati klub Burch koji će biti u vrhu BiH odbojke. Potrudit ću se maksimalno da ta priča oživi. Drago mi je da ću dobiti priliku da prenesem svoju ljubav i iskustva na mlađe generacije, jer ja sam kroz sport obišla puno gradova i upoznala puno prijatelja i želim pozvati sve djevojke da nam se pridruže u našoj priči, jer Burch univerzitet brine o mladima!

Rektor Burch Univerziteta prof. dr. Damir Marjanović je, pored iskrenih čestitki, izrazio veliku zahvalnost studentici na postignutim uspjesima te je izrazio svoju daljnu podršku u osnivanju odbojkaškog ženskog kluba Burch.