Prečice

Razna takmičenja na BURCH univerzitetu u organizaciji ACM kluba
Jan 18, 2017

Razna takmičenja na BURCH univerzitetu u organizaciji ACM kluba

Održano je playstation takmičenje, u kojem su mogli učestvovati svi zainteresirani. Također je održano takmičenje u "Igrama bez granica" i to samo za djevojke, u organizaciji ACM-W (Association for Computing Machinery-Women) Internacionalnog Burch Univerzitet Student Chapter-a.


U okviru takmičenja, predavanje je održala Medina Bandić (predsjedavajuća udruženja ACM i ACM-W IBU Student Chapter), jedina mlada osoba iz Bosne i Hercegovine koja je bila izabrana da posjeti CERN i radi sa njihovim ekspertima.

Zamjenik predsjedavajuće, Adi Arnautović, je održao prezentaciju o ACM-u, te predstavio buduće aktivnosti te pojasnio kakve sve mogućnosti imaju svi ACM IBU Student Chapter članovi, ujedno i jedini student chapter u BiH. 

Druženje se nastavilo uz muziku i pjesmu, a studenti su imali priliku uživati u izvođenju muzičkih numera Nudžejme Kudić. U nastavku programa su studenti imali priliku prezentirati svoje radove:

-          Dalibor Đumić je prezentovao svoj rad i kroz svoj primjer motivisao ostale studente.

-          Tarik Ibrahimpašić, predsjednik Embedded Systems, je predstavio rad svog kluba.

-          Ermin Podrug je rekao nekoliko riječi o sebi kao mentoru IoT-a u jednoj bosanskoj firmi gdje je ujedno i pozvao studente da apliciraju na praksu.

Uručene su nagrade pobjednicima takmičenja. Radni dan je završio sa zabavom gdje su se svi zabavili i proslavili prvi event ACM kluba.