Prečice

Student BURCH univerziteta Jasin Hodžić dobio priznanje za najbolji studentski uradak na konferenciji ICOS2017
Apr 19, 2017

Student BURCH univerziteta Jasin Hodžić dobio priznanje za najbolji studentski uradak na konferenciji ICOS2017

Jasin Hodžić, student master studijskog programa na Odsjeku za genetiku i bioinženjering Burch univerziteta, osvojio je nagradu za "najbolji studentski članak ICOS2017“ (Best Student Paper Award) na međunarodnoj konferenciji za službenu statistiku (ICOS2017).


ICOS2017 je zajednička inicijativa Škole za Ekonomiju i Poslovanje Univerziteta u Sarajevu, te Zavoda za statistiku Federacije Bosne i Hercegovine, koja okuplja akademce, praktičare i korisnike podataka s ciljem da predstave svoja istraživanja, podijele svoja najbolja iskustva, i da razgovaraju o mogućnostima za razvoj službene statistike u BiH, a i globalno.

Pod mentorstvom profesora Internacionalnog Burch univerziteta, doc. dr. Şenol Dogan, student Jasin Hodžić je pripremio i dostavio uradak "Statistička analiza hemijskog sastava tla na teritoriji Bihaća potrebnog za izradu karte profila tla". Podatke koji su se koristili u istraživanju  omogućio je Poljoprivredni zavod Unsko-sanskog kantona, u nadležnosti direktora instituta, gospodina Edhama Hodžića.

Ceremonija za dodjelu najboljeg članka održana je 30 Marta 2017, u Sarajevu, BiH.  Najiskrenije čestitke upućujemo Jasinu Hodžiću i njegovom mentoru, doc. dr. Şenol Doganu, na ovom uspjehu, te obojici želimo još mnogo sličnih projekata i uspjeha u njihovom budućem radu.