Prečice

Studentica Burch unvierziteta učestvovala na Sarajevo Model UN konferenciji
Sep 26, 2017

Studentica Burch unvierziteta učestvovala na Sarajevo Model UN konferenciji

Tajra Hadžić, studentica druge godine Odsjeka za međunarodne odnose i evropske studije i članica Diplomatskog kluba Burch, učestvovala je na Sarajevo Model United Nations konferenciji, koja se održala od četvrtka, 21. septembra do nedjelje, 24. septembra. 2017. godine.


Tajra je uzela ulogu članice UN WOMEN organizacije, koja je posvećena predstavljanju žena i odbrani prava žena na međunarodnoj sceni.

Učesnici UN WOMEN-a, uključujući Tajru Hadžić, su odlučivali o dvije teme: kako iskorijeniti rodni jaz kroz obrazovanje i osnaživanje žena, te odnos između žena i ciljeva za održivi razvoj.

„Odlično je ovo iskustvo bilo, koje mi je dozvolilo da vidim kako je predstavljati državu u tako prestižnoj međunarodnoj organizaciji, uključujući stavove koje ja nužno ne podržavam, pogotovo jer ću jednog dana i ja možda predstavljati moju državu u takvoj organizaciji“, istakla je Tajra.

Ovo je druga godina od kada se Sarajevo Model UN održava i također je druga godine od kada je Internacionalni Burch Univerzitet predstavljen na konferenciji.