Prečice

Erasmus + Key Action 2 - Izgradnja kapaciteta u oblasti visokog obrazovanja (CBHE)
Jan 03, 2018

Erasmus + Key Action 2 - Izgradnja kapaciteta u oblasti visokog obrazovanja (CBHE)

Project 585681 – EEP-1-2017-1-EL-EPPKA2 – CBHE-JP


Ponosni smo da podijelimo vijesti o projektu elektrodistribucije i inženjerstva obrazovanja (ELEMEND) u kojima učestvuje Internacionalni Burch univerzitet, koji je odobrila Evropska komisija, a započeo je u novembru 2017. godine. Konzorcijum projekta uključuje 15 partnera iz zemalja EU i Balkana, uključujući, Grčku, Austriju, Letoniju, Španiju, Srbijue, Crne Goru, Kosovo i Bosnu i Hercegovinu.

 ELEMEND ima za cilj da Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Kosovu obezbijedi visoko profesionalne profesionalce u inteligentnim mikro-grid tehnologijama i novonastalim tržištima električne energije u skladu sa potrebama društva i tržišta na zapadnom Balkanu. Izgradnja kapaciteta inženjerskog akademskog osoblja i studenata kao i javnosti će stvoriti povoljno okruženje za poslove vezane za energiju i modifikovati ponašanje korisnika električne energije.

Da bi se postigli navedeni ciljevi, novi master program iz oblasti Smart grida bit će kreiran i implementiran na Internacionalnom Burch univerzitetu. Nadalje, kroz projekat će se realizovati kursevi e-učenja, gamifizovane aplikacije i pametna laboratorija.

https://eee.ibu.edu.ba/en/department-news/2017/erasmus-key-action-2-cbhe-project.html