Prečice

Fakultet za ekonomiju i društvene nauke IBU - Partner Edasol 2018
Oct 31, 2018

Fakultet za ekonomiju i društvene nauke IBU - Partner Edasol 2018

Predstavnici Internacionalnog BURCH univerziteta učestvovali na tradicionalnoj konferenciji "Ekonomski razvoj i životni standard" (EDASOL), koju je 26. oktobra 2018. godine organizovao univerzitet Apeiron u Banjoj Luci.


Tema konferencije bila je "Ljudski kapital, obrazovanje, znanje, nauka, inovacije i tehnologija." Ovo nije prvi put da je International BURCH univerzitet partner Apeironu u organizaciji ove tradicionalne i važne konferencije.

Dekan Assist. prof. dr. Mersid Poturak se obratio publici u ime Internacionalnog BURCH univerziteta. Pozdravio je sve učesnike i izjavio da su konferencije EDASOL i ICESoS rezultati uspešnog partnerstva između IBU i Apeirona i pozvao učesnike na International Conference on Economic and Social Studies 2019 (ICESoS 19) koja će se održati u Sarajevu na Internacionalnom BURCH univerzitetu. Također je poželio uspješnu konferenciju i produktivne sesije.

EDASOL 2018 posetilo je više od 70 istraživača koji su iz različitih aspekata proučavali teme iz "Ljudskog kapitala, obrazovanja, znanja, nauke, inovacija i tehnologije", kako bi pružili teorijska i praktična rješenja vezano za ove oblasti. Predavači su bili: dekan Ekonomskog i informatičkog fakulteta Univerziteta u Novom,Slovenija, dr. Malči Grivec, predstavnik CIAK dr. Vedran Šupuković i profesor emeritus sa Univerziteta u Beogradu, Božidar Stavrić.

Ovaj događaj nije bila samo jedna uspešna naučna saradnja Internacionalnog BURCH univerziteta, već i odličan korak ka daljem unapređenju i upotrebi potancijala za saradnju.