Prečice

IBU studenti i osoblje dio još jednog IEEE Student And Young Professional kongresa
Dec 07, 2018

IBU studenti i osoblje dio još jednog IEEE Student And Young Professional kongresa

Yong professionals IEEE BiH na čelu sa predsjedavajućim Dejanom Jokićem, koji je ujedno i profesor na Internacionalnom BURCH univerzitetu, organizovali su treći po redu ovakav događaj.


IEEE Student And Young Professional Kongres BiH pod nazivom Made in BIH se ove godine održao po treći put. IEEE je najveće tehničko profesionalno društvo na svijetu, čija je osnovna svrha podsticanje tehnoloških inovacija i izvrsnosti u korist čovječanstva.

Ove godine je Kongres dio veće priče pod nazivom BH Engineering Week. Događaj je prethodna dva puta organizovan u prostorijama Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu i Internacionalnog BURCH univerziteta, dok je treći događaj održan na Univerzitetu Sarajevo- School of Science and Technology.

Neki od govornika su bili IBU Alumni Senad Zaimović, IT Consultant at Softhouse Consulting, Abdulmelik Pehlić, Founder & CEO of Whoopedu i Dekan studenata Internacionalnog BURCH univerziteta, Admir Salihagić. Osim toga, događaju su prisustvovali i naši studenti koji su predstavili svoje radove i projekte i članovi Burch IEEE.