Prečice

Košarkaški genije: Orhan Špago, momak s Burcha koji će odmjeriti sportske snage sa velikim asovima
Jan 25, 2018

Košarkaški genije: Orhan Špago, momak s Burcha koji će odmjeriti sportske snage sa velikim asovima

Orhan Špago, dječak koji je u Konjicu počeo svoju sportsku karijeru na lokalnom igralištu brzo je postao jedno od vodećih lica KK BURCH.


Orhan je dječak koji je rođen ne tako davne 2002. godine ali i neko koga svi zovu „veliki momak“. Trenutno nastupa za KK BURCH juniorsku selekciju te seniorsku A2 selekciju.

Orhan se u juniorskoj selekciji lige Kantona Sarajevo već okitio titulom jednog od najboljih strijelaca dok je u A2 selekciji postigao 10.2 poena po utakmici.

Orhan, naš veliki momak, je već dobio poziv za ulazak u bosanskohercegovačku košarkašku reprezentaciju na poziv trenera Admira Prašovića kada je i napravljen prvi odabir u kojem je Orhan bio među 12 najboljih.

Kako je sport satkan od brzih pokreta, može se reći da je naš mladi i talentovani Orhan Špago trenutno na putu za Tursku gdje će se igrati prestižni svjetski turnir na kome će se odmjeriti snage sa košarkaškim reprezentacijama Kine i Argentine.

"Orhan je zaista jedan od najboljih strijelaca kompletne lige. On je igrač koji zaslužuje da sa pozicije kadeta igra za juniore i seniore a da pri tome ne igra za svoj uzrast. On je zaista pravo čudo od djeteta kojem je košarka na prvom mjestu. Tim više nije čudno da me pozove u 3 ujutro da obavi trening u dvorani KK BURCH koja se nalazi unutar kampusa Internacionalnog Burch univerziteta", s ponosom ističe Mirnes Muminović – sportski direktor

Orhan Špago je jedan od najaktivnijih igrača KK BURCH već šest mjeseci u juniorskoj i A2 ekipi.