Prečice

Let’s Enjoy English takmičenje
Mar 07, 2018

Let’s Enjoy English takmičenje

Odsjek za engleski jezik i književnost poziva sve srednjoškolce trećih i četvrtih razreda na učešće u takmičenju Let’s Enjoy English 2018!


UZIVAJMO U UCENJU ENGLESKOG JEZIKA

LET’S ENJOY ENGLISH

Da li dobro poznaješ engleski jezik? Želiš li testirati svoje vještine?

Onda se prijavi na takmičenje Let’s Enjoy English!

Odsjek za engleski jezik i književnost poziva sve srednjoškolce trećih i četvrtih razreda na učešće u takmičenju Let’s Enjoy English 2018! Let’s Enjoy English se ove godine sastoji od tri kategorije:

-          Kviz generalnog znanja, koji testira znanje engleske gramatike, književnosti i pop kulture,

-          Takmičenje u spelovanju, gdje je potrebno pokazati vještine spelovanja riječi engleskog jezika, i

-          Takmičenje u pisanju priče od 300 riječi, za one koji vole pisati. Potrebno je napisati priču od 300 riječi na engleskom jeziku. Tema ovogodišnjeg takmičenje je „One language – many minds“. Priče moraju biti originalne, ne smiju biti prethodno objavljene, te moraju sadržavati tačno 300 riječi, ne uključujući naslov. Priče se moraju predati do 10. marta 2018. Finalisti će biti objavljeni 12. marta 2018 i bit će pozvani da predstave svoje priče u petominutnom izlaganju pred žirijem na dan samog takmičenja.

U kvizu generalnog znanja dozvoljeno je takmičenje u parovima, dok je takmičenje u spelovanju i takmičenje u pisanju priče od 300 riječi namijenjeno za individualne takmičare.

Požuri sa prijavom, jer se prijave zatvaraju 10. marta 2018.

Kao mali predah od takmičenja, predlažemo da prisustvuješ premijeri predstave „Twelve Angry People“, koju izvodi Dramski klub Odsjeka za engleski jezik i književnost. U ovoj adaptaciji drame Reginalda Rosea „Twelve Angry Men“, koju izvode studenti Internacionalnog Burch univerziteta kao i nekoliko učenika iz Međunarodne srednje škole, pratit ćeš porotu koja odlučuje o smrtnoj presudi u suđenju za ubistvo. Predstava će zasigurno biti napeta!

Obavezno odloži sve obaveze za dan 14. mart 2018. od 9 do 16 sati jer je to vrijeme za Let's Enjoy English!