Prečice

Magični završetak semestra
Jan 15, 2018

Magični završetak semestra

Odjek za engleski jezik i književnost je 11. januara 2018. godine, slavio završetak još jednog uspješnog i zanimljivog semestra u akademskoj 2017/18. godini. Proslava je bila još posebnija i zanimljivija za studente ovog Odsjeka jer se proglašavao pobjednik popularnog Harry Potter takmičenja koje je trajalo pune tri sedmice.


Program pod nazivom "Čarobni čas" započeo je motivacijskim govorom šefice Odsjeka, profesorice Amne Bardarević-Čeljo. Profesorica se zahvalila svim studentima na izvanrednom semestru i dosta napornom radu. Također im je poželjela sreću na završnim ispitima i istakla važnost uspjeha i obrazovanja u današnjem društvu. Nakon govora slijedili su čitanje poezije, priče o utiscima na Odsjeku, te izvedbe pjesama naših kreativnih studenata.

Kuća Hufflepuff pokazala se najboljom kućom, pobijedivši i osvojivši nagradu u Harry Potter takmičenju. Predvođena profesorom Muratom Onerom i prefektom Amilom Dautbašić, Hufflepuff predstavlja simbol dobrote i odanosti, a pobjednički govor prefekta ove kuće sa snažnom porukom da se fer igra i ljubaznost gotovo uvijek isplate ostavio je dugotrajne utiske. Po završetku programa, poslužena je ukusna hrana koju su pripremili naši studenti i osoblje Odsjeka. Osjećaj pozitivnosti je još uvijek bio prisutan, a kraj semestra pokazao se radosnijim nego ikad.